torstai 26. joulukuuta 2013

Joulusilli (aka. Tein itse ja säästin)

Suurena sillin ystävänä ajattelin tänä vuonna maustaa sen itse. Vietin joulua tänäkin vuonna perheeni kanssa, mutta kotitalon sijaan olimme mökillä. Sijainti aiheutti vähän ruokalogistisia ongelmia, mutta tulipahan vähemmän stressiä, kun oli pakko hyväksyä se, että tilaa oli sekä jääkaapissa että uunissa rajallisesti. Sillipurkki tietysti mahtui mukaan. Perheessämme on sillinsyöjiä vain kaksi, joten purkillinen riitti meille. Tämä ohje on siksi pieni, ja sitä voi suurentaa, jos sillinystäviä on pöydässä enemmän. Tästä riitti kahdelle kolmeksi päiväksi, jos iltapalaksi valitsee sillin sijasta kinkkuvoileivän.

Joulusilli 
N. 200 g nahattomia sillifileitä
Puolikas punasipuli 
Liemi
1 1/2 dl vettä
Kanelitanko
1 tl kokonaisia neilikoita
pari tähtianista 
Lisäksi
1 dl sokeria
1/2 dl etikkaa 
Pilko fileet ja sipuli lasipurkkiin. Mittaa liemiaineet kattilaan ja keitä n. puoli tuntia. Nosta kattila liedeltä, lisää siihen sokeri ja etikka ja sekoita, kunnes sokeri liukenee. Anna jäähtyä. Kaada liemi mausteineen sillin ja sipulin päälle ja purkki kiinni. Anna maustua kylmässä noin viikon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti