sunnuntai 10. kesäkuuta 2012

Tulista tofua

Ja kun vauhtiin päästiin, on hyvä jatkaa!

Tätä tofuwokkia tehtiin jo talvella, kun oli kylmä. Toveri Heleenan kanssa saatiin aikaiseksi tulinen ja maistuva mössö. Eikä raaka-ainelistakaan ole pitkä. Tofu on mielestäni parhaimmillaan juuri mausteisissa kastikkeissa, sillä sen maku itsessään ei ole kummoinen. Marinoimalla tai esim. kylmäsavustamalla makua voi parantaa, mutta jos on vasta tutustumassa tofuun, kannattaa lähteä mausteiselta pohjalta.

Tulinen tofuwokki


täysjyväriisinuudeleita
paketti maustamatonta tofua
paprika
sipuli
purkki ananasmurskaa
chili-valkosipulitahnaa maun mukaan (me käytimme Ruoveden herkun valmista tahnaa, mutta vastaavaa voi tehdä esim. tällä reseptillä)

Laita riisinuudelit likoamaan, niitä ei tarvitse keittää. Pilko tofu, paprika ja sipuli, paista öljyssä. Lisää ananasmurska ja mausta chili-valkosipulitahnalla. Tarkista maku. Lisää nuudelit ja pyöräytä sen verran, että ne lämpiävät. Älä syö liikaa vaikka mieli tekis.

2 kommenttia:

  1. Sitten vielä jos sais vihjettä siihen, miten onnistua viimeisessä kohdassa...

    VastaaPoista
  2. No tossahan mä sen sanoin. Ei pidä syödä liikaa. Pitää lopettaa, kun on täysi.

    VastaaPoista